INSPIRAȚIE

Stilul Art Deco

INSPIRAȚIE

Stilul Art Deco este un stil de decorare care a fost aplicat atât clădirilor cât și spațiului de acasă, bijuteriilor, hainelor și artei vizuale. Culorile vii, formele geometrice au influențat arhitectura, mobilierul și moda din lumea întreagă.

Stilul Art Deco încorporează multe contraste, cum ar fi crom și albastru cobalt, cristal și negrul fierului forjat, forme simple și curate împreună cu linii elegante. Arhitectura și arta aplicată a perioadei dezvăluie un mix variat. Totuși, marcantă este geometrie și simplitate, deseori alături de culori vibrante și forme simple care celebrează creșterea comerțului și tehnologiei. Găsim obiecte luxoase făcute din materiale exotice, cât și produse de serie și obiecte pentru clasa mijlocie. Lumea Art Deco reprezintă o grație a formei din timpuri mai simple.

Stilul Art Deco este similar stilului Art Nouveau de mai înainte, dar cu o estetică mai modernistă. Stilul Art Nouveau este caracterizat de linii curbe și tipare detaliate, avându-și rădăcinile în mișcarea britanică Arts&Crafts. Stilul Art Deco include piese de mobilier curbate, oglinzi, linii simple, obiecte din crom și sticlă. Acest stil elegant a început că un răspuns modern stilului Art Nouveau care cuprindea forme elaborate, naturale plus imagini feminine și lămpi Tiffany.

Stilul Art Deco își are rădăcinile în anii 1920 și 1930. Art Deco a condus direct către designul pompos de la Hollywood al anilor 1940 și se folosește de forme geometrice echilibrate. Mai este denumit stilul modern sau stilul anilor 1925. Atmosfera anilor dinaintea primului război mondial a fost o influență majoră în cadrul acestui stil, care a fost o reacție la societatea industrială de atunci. Orașul Paris a fost leagănul stilului Art Deco.

Stilul Art Deco conține diverse forme din decorarea modernă împreună cu influențe eclectice venind din partea artelor primare ale Mexicului, Africii și Egiptului, în contrast cu imaginile puternice ale erei Hi-tech, cum ar fi radioul și zgârie-norii.

Art Deco angajează materiale unice cum ar fi: aluminiu, lemn, lac, oțel și piele de zebră. Multe dintre piesele de mobilier Art Deco se încadrează foarte bine în stilul contemporan. Dacă cauți o modalitate să adaugi ceva personalitate unei camere moderne sau doar vrei puțină istorie și interes, mobilierul Art Deco, accesoriile și printurile sunt perfecte pentru a reuși.

Dacă dorești o amprentă de Art Deco la tine acasă, folosește metal, piele, stiluri importate ori stiluri din imperiile coloniale sau Orient. Principalele elemente ale Art Deco sunt formele geometrice simetrice.