INSPIRAȚIE

Stilul scandinav

INSPIRAȚIE

Designul scandinav pune accent pe simplitate și pe aducerea materialelor naturale, nefinisate, la interior. Marea majoritate a elementelor de decor utilizate au un design contemporan, iar atunci când sunt puse împreună conferă o atmosferă relaxantă oricărei locuințe. Paleta de culori tinde să fie una foarte deschisă, cu tonuri de gri și alb specifice unui stil urban modern.

Specifică stilului scandinav este o locuință cu cât mai multe ferestre, cât mai luminoasă. De aceea albul, care ajută lumina naturală să se răspândească în locuință, este peste tot: pereți, tâmplărie, deseori în piesele de mobilier. În completarea albului se pot folosi accente cromatice, cea mai simplă și mai întâlnită fiind culoarea gri. Aceasta este o alegere excelentă pentru că poate adăuga adâncime oricărui spațiu, produce un efect calm și liniștit, echilibrează atmosfera camerei.

Nuanțele deschise de gri se preteaza foarte bine în camerele care au parte de lumină naturală, iar nuanțele de gri rozaliu merg bine în camerele mai întunecate. Atunci când se folosesc nuanțe de gri pe pereți, locuința se poate decora cu ușurintă cu accesorii intr-o culoare accent. Acest lucru poate adăuga viață și echilibru întregii camere.